Święto wina – Dolina Tokaju

Święto wina – Dolina Tokaju

Podstawowe informacje
Cena: 640 zł/os
Zakwaterowanie: Hotel 4* w Sarospatak
Termin: 5.10 – 7.10.2018
Wycieczka: Sylwester w Mediolanie
W CENIE:

przejazd autokarem lux z WC, video,barkiem i klimatyzacją
2 noclegi, 2 śniadania w formie bufetu w hotelu 4* w Sarospatak , pokoje 2,3-os z łazienkami
2 obiadokolacje w hotelu
korzystanie z basenu oraz jacuzzi i sauny w hotelowym SPA
obiad w piwniczce winnej w ostatnim dniu wycieczki
pilot z BP Polan na całą trasę
lokalny przewodnik - tłumacz w Tokaju i Sarospatak
ubezpieczenie NNW, KL i bagaż TU Signal Iduna Polska
opłata obowiązkowa na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny
podatek VAT marża
DODATKOWO PŁATNE:

Bilet  na baseny termalne: ok. 2.000 HUF
Degustacja win w Hercegkut u Ferenca: 3.200 HUF
Degustacja win u Kovalika: 2.200 HUF
Karnet na „Święto Wina” w Tokaju ( degustacja wina na stoiskach ) ok. 1.500 HUF

1 dzień: Wyjazd z miejsca zbiórki w Katowicach o godz. 5.00, w Tychach o godz. 5.20, w Pszczynie o godz. 5.40, przejazd przez Słowację na Węgry do Miszkolc – Tapolca. Pobyt na basenach termalnych w słynnych grotach wapiennych. Następnie przejazd do miejscowości Sarospatak, zakwaterowanie w hotelu „Bodrog” 4*. Obiadokolacja ok. godz.17.00. Po obiadokolacji przejazd do miejscowości Tolcsva, degustacja 6 gatunków najlepszych win tokajskich oraz Aszu i palinki w piwnicy winnej p.Kovalika. Możliwość zakupów. Powrót do hotelu. Nocleg.

2 dzień: śniadanie, po śniadaniu czas wolny, możliwość skorzystania z hotelowego SPA ( basen,sauny ) O godz. 12.00-12.30 odjazd do Tokaju. Po przyjeździe spacer po mieście, wejście na taras
widokowy skąd można zobaczyć jak łączą się ze sobą dwie rzeki: Cisa i Bodrog oraz udział w największej corocznej regionalnej imprezie – „Święto Wina” w Tokaju, w programie Festiwalu
mi. korowód winny oraz degustacja win z ponad 20-tu wytwórni wina tokajskiego. Możliwość zakupów na straganach wyrobów rękodzieła ludowego oraz oczywiście wina i lokalnych przysmaków. Wieczorem powrót do hotelu. Obiadokolacja ok. godz.19.00. Wypoczynek. Nocleg.

3 dzień: Śniadanie, wykwaterowanie, zwiedzanie Sarospatak, mi. zamku Rakoczych, Kolegium Kalwińskiego oraz Kościoła Parafialnego – najstarszego zabytku w mieście. Po zwiedzaniu odjazd
do Hercegkut, degustacja 6 gatunków win tokajskich, w tym słynnego Aszu oraz posiłek ( golonka w chlebie i ciasto na deser ) w piwnicy winnej p.Ferenca. Możliwość zakupów. Następnie odjazd w
drogę powrotną. Planowany powrót do miejsca zbiórki w późnych godzinach wieczornych.