Święto wina – Dolina Tokaju

Święto wina – Dolina Tokaju

Podstawowe informacje
Cena: 690 zł/os
Zakwaterowanie: Hotel 4* w Sarospatak
Termin: 4 – 6.10.2019
Wycieczka: Święto wina - Dolina Tokaju
W CENIE:

- przejazd autokarem lux z WC, video, barkiem i klimatyzacją - 2 noclegi, 2 śniadania w formie bufetu w hotelu 4* w Sarospatak , pokoje 2,3-os z łazienkami - 2 obiadokolacje w hotelu - korzystanie z basenu oraz jacuzzi i sauny w hotelowym SPA - obiad w piwniczce winnej w ostatnim dniu wycieczki - pilot z BP Polan na całą trasę - lokalny przewodnik - tłumacz w Tokaju i Sarospatak - ubezpieczenie NNW, KL i bagaż TU Signal Iduna Polska - opłata obowiązkowa na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - podatek VAT marża
DODATKOWO PŁATNE:

Bilet na baseny termalne: ok. 2.000 HUF Degustacja win w Hercegkut u Ferenca: 3.200 HUF Degustacja win u Kovalika: 2.200 HUF Karnet na „Święto Wina” w Tokaju ( degustacja wina na stoiskach ) ok. 1.500-1.700 HUF Proszę zabrać Euro, na granicy wymienimy w kantorze na forinty ( lub jeśli ktoś ma, to zabrać od razu forinty – w Polsce jest lepszy przelicznik niż na granicy )

1 dzień:

Wyjazd z miejsca zbiórki w Katowicach o godz. 5.00, w Tychach o godz. 5.20, w Pszczynie o godz. 5.40, przejazd przez Słowację na Węgry do Miszkolc – Tapolca. Pobyt na basenach termalnych w słynnych grotach wapiennych. Następnie przejazd do miejscowości Sarospatak, zakwaterowanie w hotelu „Bodrog” 4*. Obiadokolacja ok. godz.17.00. Po obiadokolacji przejazd do miejscowości Tolcsva, degustacja 6 gatunków najlepszych win tokajskich oraz Aszu i palinki w piwnicy winnej p.Kovalika. Możliwość zakupów. Powrót do hotelu. Nocleg.

2 dzień:

Śniadanie, po śniadaniu czas wolny, możliwość skorzystania z hotelowego SPA ( basen,sauny )
O godz. 12.00-12.30 odjazd do Tokaju. Po przyjeździe spacer po mieście, wejście na taras widokowy skąd można zobaczyć jak łączą się ze sobą dwie rzeki: Cisa i Bodrog oraz udział w największej corocznej regionalnej imprezie – „Święto Wina” w Tokaju, w programie Festiwalu mi. korowód winny oraz degustacja win z ponad 20-tu wytwórni wina tokajskiego. Możliwość zakupów na straganach wyrobów rękodzieła ludowego oraz oczywiście wina i lokalnych przysmaków. Wieczorem powrót do hotelu. Obiadokolacja ok. godz.19.00. Wypoczynek. Nocleg.

3 dzień:

Śniadanie, wykwaterowanie, zwiedzanie Sarospatak, mi. zamku Rakoczych, Kolegium Kalwińskiego oraz Kościoła Parafialnego – najstarszego zabytku w mieście. Po zwiedzaniu odjazd do Hercegkut, degustacja 6 gatunków win tokajskich, w tym słynnego Aszu oraz posiłek ( golonka w chlebie i ciasto na deser ) w piwnicy winnej p.Ferenca Naara. Możliwość zakupów. Następnie odjazd w drogę powrotną. Planowany powrót do miejsca zbiórki w późnych godzinach wieczornych.

CENA: 690 zł/os

W CENIE:
– przejazd autokarem lux z WC, video, barkiem i klimatyzacją
– 2 noclegi, 2 śniadania w formie bufetu w hotelu 4* w Sarospatak , pokoje 2,3-os z łazienkami
– 2 obiadokolacje w hotelu
– korzystanie z basenu oraz jacuzzi i sauny w hotelowym SPA
– obiad w piwniczce winnej w ostatnim dniu wycieczki
– pilot z BP Polan na całą trasę
– lokalny przewodnik – tłumacz w Tokaju i Sarospatak
– ubezpieczenie NNW, KL i bagaż TU Signal Iduna Polska
– opłata obowiązkowa na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny
– podatek VAT marża

DODATKOWO PŁATNE:

Bilet na baseny termalne: ok. 2.000 HUF
Degustacja win w Hercegkut u Ferenca: 3.200 HUF
Degustacja win u Kovalika: 2.200 HUF
Karnet na „Święto Wina” w Tokaju ( degustacja wina na stoiskach ) ok. 1.500-1.700 HUF

Proszę zabrać Euro, na granicy wymienimy w kantorze na forinty ( lub jeśli ktoś ma, to zabrać od razu forinty – w Polsce jest lepszy przelicznik niż na granicy )